понеділок, 10 вересня 2007 11:22

Кірі Муратовій дали "Золоте яблуко"

Підведені підсумки VII фестивалю "Кіно-Ялта", переможці кінофестивалю одержали призи в чотирьох номінаціях.

Як повідомили в прес-центрі фестивалю, приз "Велике золоте яблуко" за кращий фільм був відданий російському режисеру Павлу Чухраю за картину "Російська гра".

"Золоте яблуко" "За кращу режисерську роботу" одержала режисер Кіра Муратова за український фільм "Два в одному".

"Золоте яблуко" "За краще виконання чоловічої ролі" одержав актор Олександр Балуєв за гру в українському фільмі "Інді".

"Золоте яблуко" "За краще виконання жіночої ролі" було вручене актрисі Зої Кайдановській - виконавиці головної ролі в російській кінокартині "Нічого особистого".

Спеціальну згадку журі одержали актриса Олена Яцко - за блискуче виконання ролі другого плану в російському фільмі "Вороги", а також Анастасія Зюркалова - за яскравий дебют, що вселяє надію, в російській картині "Аврора, або що снилося сплячій красуні".

Також організаційним комітетом і дирекцією фестивалю в особі Рената Далетьярова був вручений спеціальний приз "За вірність професії". Його володаркою стала актриса Ада Роговцева.

Підсумки фестивалю були підведені на урочистій церемонії закриття "Кіно-Ялти 2007", що пройшла в Масандрівському палаці в Криму сьогодні вночі.

VII фестиваль продюсерського кіно Росії і України "Кіно-Ялта 2007" проходив 4-9 вересня.

У конкурсному показі фестивалю брали участь 8 фільмів: по 4 картини від України і Росії. Від України - кінокартина "Два в одному" (режисер - Кіра Муратова); фільм "Інді" (режисер - Олександр Кірієнко); "Аврора" (режисер - Оксана Байрак); "Біля річки" (режисер - Єва Нейман). Від Росії в конкурсному показі представлені кінострічки "Російська гра" режисера Павла Чухрая; "Вороги" (режисер - Марія Можар); "Нічого особистого" (режисер - Лариса Саділова) і "Натурниця" (режисер - Тетяна Воронецька).

Головою журі був кінорежисер Роман Балаян, повідомляє УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Кірі Муратовій дали "Золоте яблуко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі