понеділок, 12 березня 2007 13:45

Киргизстан приєднався до програми НАТО

До натівської програми Процес аналізу і планування (PARP) приєднався Киргизстан. Про це повідомили сьогодні, 12 березня, у МЗС Киргизії, де зазначили, що PARP є складовою програми Північноатлантичного альянсу Партнерство заради миру.

- Участь Киргизстану в програмі Процес аналізу і планування дозволить республіці одержувати незалежні оцінки і рекомендації міжнародних експертів щодо реформування сектору оборони і безпеки, будівництва оборонних інститутів і посилення операційної сумісності військових сил країни з міжнародними миротворчими силами, а також консультаційну і технічну допомогу від країн-членів НАТО, - підкреслили в МЗС.

За словами фахівців зовнішньополітичного відомства, приєднання до PARP є "результатом п"ятирічних політичних і експертних консультацій", і оцінюється як "позитивний крок у розвитку стратегічного партнерства" між Киргизстаном і НАТО.

У МЗС республіки також зазначають, що раніше учасниками цієї програми стали Казахстан і Узбекистан, повідомляє vz.ru.

Зараз ви читаєте новину «Киргизстан приєднався до програми НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі