вівторок, 22 травня 2007 12:00

Киргизького прем"єра отруїли

Розділ уряду Киргизії Алмаз Атамбаєв, виступаючи на засіданні парламенту, заявив, що його отруїли. Хто міг стояти за замахом на його життя, прем"єр не пояснив, відзначивши тільки, що ворогів у нього "дуже багато".

"Мене отруїли 11 травня 2007 року в моєму робочому кабінеті", - сказав прем"єр. За його словами, він випив стакан води, після чого два дні знаходився без свідомості. Як заявив Атамбаєв, йому два тижні прочищали кров, в результаті його стан покращав.

Тим часом неділю тому в бесіді з депутатами Атамбаєв повідомив, що із-за націоналізації "Кристала" йому загрожують фізичною розправою.

Відзначимо, що акціонерне суспільство "Кристал", яке займається виробництвом кремнію, спочатку знаходилося у власності держави, потім було приватизоване, проте киргизькі власті згодом сперечалися за права нового власника. В кінці квітня 2007 року бішкекській суд ухвалив рішення заарештувати майно "Кристала", визнавши права власності за компанією Ester Holding Corp. Уряд Киргизії у відповідь вирішив националізувати "Кристал", повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Киргизького прем"єра отруїли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі