понеділок, 09 квітня 2007 10:37

Кіпр заявляє про готовність викрити всі офшори

Кіпр приділяє велику увагу забезпеченню прозорості зареєстрованих у країні компаній, заявив міністр закордонних справ Кіпру Георгос Ліллікас напередодні візиту до Москви.

"Кіпр має міцні традиції у сфері законодавства про компанії, що гарантує необхідну прозорість відносно власників і контролю юридичних осіб, - сказав Ліллікас. - Центральний реєстр різних фірм ведеться Реєстратором компаній, який володіє всією інформацією, включаючи докладні відомості про юридичних і фізичних осіб, що є директорами компанії, про її адресу і утримувачів акцій, а також всі передачі акцій старими або новим утримувачам".

Нагадавши, що кіпрське законодавство спрямоване на запобігання відмиванню грошей, глава зовнішньополітичного відомства наголосив: "Кіпрська правова система не перешкоджає, а навпаки, сприяє обміну фінансовою інформацією із зарубіжними правоохоронними органами з метою боротьби з протиправними діями, включаючи відмивання грошей".

За його словами, були неодноразово відмічені активна участь кіпрської влади у міжнародній співпраці і допомога, надана зарубіжним колегам при розслідуванні випадків, що викликають підозри у відмиванні грошей або інших кримінальних проявах, повідомляє Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Кіпр заявляє про готовність викрити всі офшори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі