вівторок, 23 листопада 2010 14:26

Кіпр затримав судно з 5 українцями на борту

Кіпр затримав судно з 5 українцями на борту

Портова влада Кіпру заарештували судно Saint Sofia ("Свята Софія") з 5 українцями - членами екіпажу на борту.

Як розповів журналістам у вівторок прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров, судно 19 листопада вийшло з Єгипту. 21 листопада судно прибуло в Кіпр, де і було заарештовано через невідповідний технічний стан.

На даний момент воно знаходиться на рейді порту Лімасол.

"Капітан судна повідомив, що стан здоров'я екіпажу задовільний. Вони забезпечені продуктами харчування та питною водою", - запевнив Дікусаров.

За його словами, морська влада порту оформила всі необхідні документи для виходу екіпажу на берег.

Посольство України на Кіпрі вживає всіх необхідних заходів по залученню кваліфікованих адвокатів з метою вирішення питання виплати зарплати українському екіпажу і підтримує постійний зв'язок з капітаном судна.

Також Дікусаров повідомив, що Україна підготувала і передала венесуельській стороні всі необхідні документи для екстрадиції засуджених українських моряків за незаконне перевезення наркотиків.

Він додав, що про отримання венесуельською стороною даних документів МЗС проінформує пізніше.

Як повідомлялося, двоє українців з екіпажу судна "B Atlantic" було затримано 13 серпня 2007 року в порту "Маракайбо" (Венесуела) за підозрою в причетності до незаконного перевезення 128 кг наркотиків (кокаїну). Суд Венесуели засудив їх до 9 років позбавлення волі.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Кіпр затримав судно з 5 українцями на борту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі