середа, 27 лютого 2008 11:04

Кінотеатри України візьмуть участь у страйку

36 кінотеатрів у 18 містах України в середу проведуть одноденний страйк на знак протесту проти рішення Міністерства культури і туризму заборонити демонструвати іноземні фільми з російським перекладом.

Про це в інтерв"ю повідомив директор мережі кінотеатрів "Мультиплекс-холдинг", ініціатор акції протесту Антон Пугач.

За словами співрозмовника агентства, акція протесту пройде попри те, що президент доручив до 4 березня розробити компромісний варіант виконання рішення Конституційного суду про дублювання чи субтитрування іноземних фільмів.

"Поза сумнівом, президент зробив крок назустріч і показав розуміння того, що ситуація непроста", – відзначив А.Пугач.

У той же час директор мережі кінотеатрів пояснив, що на нараді з проблем кінопрокату за межами обговорення залишилася думка учасників акції протесту щодо заборони демонструвати в кінотеатрах іноземні фільми, які дублюються російською мовою, навіть з субтитрами українською.

За словами А.Пукача, в наказі міністра культури затверджена норма, що субтитри українською мовою можуть накладатися тільки на фільмокопії мовою оригіналу. Він зазначив, що єдина вимога учасників протесту полягає тільки у скасуванні цього пункту наказу міністра.

За словами А.Пугача, учасники страйку не заперечують жодного пункту рішення Конституційного суду. Він також зазначив, що на сьогодні учасники акції не планують проводити жодних додаткових акцій протесту.

Натомість, як повідомляє кореспондент агентства, в Донецьку тільки два кінотеатри мережі "Мультиплекс" приєднаються до страйку. Ще два великі кінотеатри міста: Театр кіно ім. Т.Г.Шевченка і кінотеатр "Зірочка", що входить в мережу "Кинопалац", і надалі демонструватимуть кінофільми.

У Дніпропетровську 6 із 12 кінотеатрів, що входять у мережу "Кіносистема", сьогодні приєднаються до всеукраїнського страйку. Про це повідомив агентству директор "Кіносистеми" Олексій Наслєдніков.

За його словами, ще два кінотеатри "Кіносистеми" в Кривому Розі, а також один у Запоріжжі і один у Бердянську також візьмуть участь у страйку.

За словами А.Наслєднікова, всі працівники перебуватимуть на своїх робочих місцях. Але на касах висітиме табличка, що інформує про скасування показу кінофільмів, повідомляє Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Кінотеатри України візьмуть участь у страйку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі