пʼятниця, 20 червня 2008 16:48

Кіноакадемія США ввела два нових правила відбору фільмів на "Оскар"

Цього року набувають чинності два нові правила, що стосуються премій Американської академії кінематографічних мистецтв і наук. Вони стосуються категорії "Кращий іноземний фільм" і "Кращий саундтрек до фільму", передає NEWSru.com з посиланням на Reuters.

2 роки підряд на "Оскар" номінували по 3 пісні з одного фільму: в 2006 - "Дівчата мрії", в 2007 - "Зачарована". У підсумку, статуетку не отримав ні перший, ні другий мюзикл. Відповідно до нових правил кількість дозволених треків з одного фільму буде скорочено до двох.

Інше правило стосується категорії "Кращий іноземний фільм". Цього року румунська стрічка "4 місяці, 3 тижні й 2 дні" та французька "Персеполіс" навіть не були номіновані на "Оскар", а потім одержали нагороди на інших кінофестивалях.

Щоб подібної помилки не повторилося, буде створено спеціальний комітет, що отримає право додавати до шорт-листів із шести стрічок ще по три картини. З цієї дев"ятки компетентна комісія буде обирати фінальну п"ятірку. А номінації на премії "Оскар" буде оголошено 22 січня 2009 року, а лауреати стануть відомі 22 лютого.

Відзначимо, що в 2008 році довгий час головна церемонія кіноіндустрії була під загрозою зриву через страйк голлівудських сценаристів . За два тижні до церемонії драматургам удалося дійти згоди з роботодавцями, і вони приступили до роботи над сценарієм церемонії "Оскару".

Однак іскрометного свята цього разу не вийшло - організатори обмежилися декількома музичними номерами й ретроспективним показом коротких фрагментів зі всіх 79 стрічок, що раніше отримали "Оскара" як кращі фільми.

Кращим фільмом року за версією премії "Оскар" стала стрічка "Людям похилого віку тут не місце" братів Етана й Джоела Коенів. Брати Коени також визнані кращими режисерами року за версією премії "Оскар" за постановку картини "Людям похилого віку тут не місце", повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Кіноакадемія США ввела два нових правила відбору фільмів на "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі