середа, 22 жовтня 2008 13:15

Кім Чен Іра зняли у супроводі "живого трупа" (ФОТО)

Південнокорейські експерти виявили серед супроводжуючих вождя осіб людину, дуже схожу на колишнього голову кабінету міністрів КНДР Ен Хен Мука, який помер кілька років тому. Про це пише газета "Комерсант".

У свою чергу російські ЗМІ приписали це підтасовування американському телеканалу ABC. Як повідомила напередодні радіостанція "Маяк", ці кадри супроводжували репортаж американського телеканалу, в якому мовиться про те, що Кім Чен Ір вперше з"явився на публіці.

Нагадаємо, що в неділю міжнародні агентства повідомили: у найближчі години Пхеньян повинен зробити якесь важливе повідомлення, яке може стосуватися або здоров"я Кім Чен Іра, або планів КНДР відносно її ядерної програми. Але ніякої заяви не прозвучало.

Відзначимо, що це вже не перший за останній час казус, пов"язаний із спробами північнокорейських ЗМІ довести, що Кім Чен Ір живий і здоровий.

Так, 4 жовтня вони розповіли про відвідини Кім Чен Іром футбольного матчу між командами Університету Кім Ір Сіна і пхеньянського Залізничного університету. Але при цьому фотографій цієї події не оприлюднили, також в повідомленні не мовилося ні про час, ні про місце, де відбувалася ця поява.

В середині жовтня північнокорейське телебачення показало знімки відвідин Кім Чен Іром жіночої військової частини, розташованої в якомусь лісі. Точний час події і місце його проведення, втім, не указувався. Експерти звернули тоді увагу, що жовтневий ліс на фотографіях був по-літньому зеленим.

Якщо припущення експертів про використання північнокорейською пропагандою старого відеозапису Кім Чен Іра підтвердяться, упевненість в тому, що з лідером КНДР далеко не все гаразд, тільки утвердиться.

Нагадаємо, що США і Південна Корея недавно заявили про готовність до будь-яких надзвичайних ситуацій, викликаних станом здоров"я північнокорейського лідера. Мова йде про приведення в дію плану надзвичайних дій у випадку, якщо ситуація в КНДР різко зміниться. План, зокрема, передбачає превентивні удари по стратегічних об"єктах КНДР і посилку туди американського і південнокорейського спецназу.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Іра зняли у супроводі "живого трупа" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі