вівторок, 09 вересня 2008 15:28

Ким Чен Ір не прийшов на парад на честь 60-ліття КНДР

Лідер КНДР Ким Чен Ір не присутній на параді на честь 60-ліття держави, повідомляє 9 вересня РІА Новости з посиланням на джерело в Пхеньяні. Цю інформацію підтверджує агентство AFP.

Ким Чен Ір не з"являється на публіці вже більше трьох тижнів, у зв"язку з чим журналісти почали припускати про погіршення його здоров"я. Очікувалося, що ці припущення будуть спростовані або отримають серйозне непряме підтвердження під час параду на честь 60-ліття КНДР: очевидно, що бути відсутнім на такому заході голова держави може лише з дуже важливих причин.

Як пише TheNewYorkTimes, ЗМІ Південної Кореї з посиланням на неназваного південнокорейського дипломата в Пекіні повідомили, що 22 серпня страждаючому діабетом і серцевим захворюванням Ким Чен Іру стало погано. Нібито з тих пір північнокорейський лідер сильно хворіє. Раніше в пресі з"являлася інформація про те, що в КНДР прибули п"ять лікарів з Китаю.

Тим часом японський експерт по Північній Кореї, професор Тосимітсу Шигемура (ToshimitsuShigemura) нещодавно видав книгу, в якій стверджує, що Ким Чен Ір помер ще в 2003 році, і з тих пір його роль на публічних заходах виконують двійники.

Зараз ви читаєте новину «Ким Чен Ір не прийшов на парад на честь 60-ліття КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі