четвер, 27 грудня 2007 08:23

Кількість жертв зсувів у Індонезії збільшилася до ста осіб

Підрозділи внутрішніх військ Індонезії прийшли сьогодні на допомогу добровольцям рятувальникам, які другу добу уручну відкопують людей, живцем похоронених під обвалами на самому густонаселеному острові світу, - Ява.

Наказ про це главі республіканського МВС віддав у середу ввечері президент країни Сусіло Бамбанг Юдхойоно.

Найбільш катастрофічна ситуація, викликана тропічними зливами, склалася в районі гірського озера Тавангмангу. Там тільки в одному окрузі Каранг-Аньяр поблизу міста Соло з-під грязьових завалів витягнуто тіла понад 60 загиблих. У результаті розливу на річці Бенгаван 27 тис. жителів Соло залишилися без притулку і були змушені уплав вибиратися з міста.

За інформацією Vz, до півночі число жертв стихійного лиха в центральній і східній частинах острова Ява досягло 96 осіб. Не менше десяти з них загинули при обваленні моста у провінції Східна Ява. Селевий потік зніс його у прірву разом з людьми і машинами. На думку фахівців, масовий схід обвалів і селів пов"язаний з несанкціонованою  вирубкою лісу по схилах гір.

Раніше передбачалася, що число жертв складає 51 людину.

Як заявляє влада, нинішні обвали і повені на Яві - найбільші за останні чверть століття. Сезонні зливи почалися у вівторок і не припиняються досі.

Під натиском дощової води і ураганного вітру збільшився рівень морського приливу і під метровим шаром води опинилися прибережні мікрорайони Східної Джакарти і під"їзні шляхи до міжнародного аеропорту індонезійської столиці.

Повідомляється, що тисячі будинків затоплені у провінції Ачех і близько 700 - на острові Ніас у провінції Північна Суматра. Під обвалом загинули і два місцеві жителі на міжнародному курорті Балі, що також опинився у владі мусонних дощів, повідомляє "Обозреватель"

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв зсувів у Індонезії збільшилася до ста осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі