понеділок, 19 травня 2008 13:00

Кількість жертв землетрусу в Китаї зросла до 34 тисяч

Число загиблих 2 травня при землетрусі в китайській провінції Сичуань перевищило, за офіційними даними, 34 тисячі людей, повідомляє Associated Press. За оцінками уряду Китаю, остаточна кількість жертв може перевищити 50 тисяч людей.

Тим часом, як повідомляє Reuters, китайська влада оцінила збитки, заподіяні країні землетрусом, в 67 мільярдів юанів (близько 10 мільярдів доларів). За інформацією уряду Китаю, в провінції Сичуань зруйновано більше 14 тисяч підприємств.

Землетрус магнітудою 7,8 стався в провінції Сичуань 12 травня. 16, 13, 18 і 19 травня стались нові підземні поштовхи. Пошуком постраждалих займаються не тільки китайські рятувальники і військові, але і співробітники служб порятунку з інших країн.

В понеділок в Китаї почався триденний траур по жертвах землетрусу. Скасовані всі розважальні заходи і програми, приспущені державні прапори, припинена естафета Олімпійського вогню, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв землетрусу в Китаї зросла до 34 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі