середа, 04 червня 2008 16:37

Кількість жертв землетрусу в Китаї збільшується

Кількість жертв землетрусу в Китаї досягла 69 тисяч 122 осіб. Країна вже отримала гуманітарну допомогу у розмірі 500 млн дол.

"Це як грошові пожертвування, так і матеріали першої необхідності - намети, медикаменти, ковдри", - повідомив представник міністерства цивільної адміністрації КНР Ван Чженьяо.

За його словами, Китай виділив 70 мільярдів юанів (понад 10 мільярдів доларів) на відновлення районів, що постраждали від землетрусу.

Офіційна кількість жертв землетрусу в Китаї за останніми даними, досягла 69 тисяч 122 людини, 373,6 тисяч осіб отримали поранення, 17 тисяч 991 людина пропало безвісті, повідомила в середу прес-канцелярія Держради КНР.

Раніше повідомлялося про 69 тисяч 107 загиблих.

Обсяг закордонної допомоги Китаю для ліквідації наслідків руйнівного землетрусу сягнув 3,5 мільярда юанів (близько півмільярда доларів).

Влада КНР запевняє, що щоб уникнути нецільового використання коштів "відстежується весь шлях закордонної допомоги з моменту її надходження до КНР і до моменту її передачі до рук потерпілих".

Офіційний представник МЗС КНР Цинь Ган, у свою чергу, подякував закордонним командам рятувальників за допомогу в пошуково-рятувальній операції, а також за медичне обслуговування потерпілих.

"В майбутньому Китай продовжить співпрацювати із закордонними країнами в сфері ліквідації наслідків природних катастроф", - запевнив дипломат.

"Ми створили спеціальний фонд розміром в 70 мільярдів юанів, які будуть витрачені на відновні роботи вже цього року. Ця цифра не враховує приватних пожертвувань на відновлення потерпілих районів", - сказав Ван Чженьяо.

Він додав, що сім"ям загиблих уряд виплачуватиме компенсації по 5 тисяч юанів (близько 750 доларів).

"Втім, сьогодні їм більше потрібні не гроші, а допомога психолога і людська участь", - додав Ван Чженьяо.

У районі катастрофи продовжуються залишкові поштовхи. Після землетрусу 12 травня і до цього часу там зафіксовано в цілому 10 тисяч 252 поштовхи.

Геофізик Академії наук КНР Тен Цзівень підкреслив, що "через Китай проходять два активні тектонічні пояси, тому існує висока ймовірність того, що країна постраждає від нових підземних поштовхів".

У вівторок китайські експерти попередили, що землетруси магнітудою 7,0 і більше балів повторюватимуться в Китаї принаймні кожних 15 років.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 8,0 балів стався у південно-західній провінції Сичуань 12 травня, його епіцентр знаходився в повіті Веньчуань, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв землетрусу в Китаї збільшується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі