неділя, 01 червня 2008 15:55

Кількість жертв землетрусу в Китаї перевищила 69 тисяч чоловік

Число жертв землетрусу в Китаї виросло до 69 тисяч 16 чоловік, повідомляє в неділю китайське агентство Синьхуа.

За даними властей КНР, 368 545 чоловік отримали травми, 18 830 чоловік числяться зниклими без вісти. Загальне число постраждалого населення склало 45,55 мільйона чоловік.

В суботу прес-канцелярія Держради КНР повідомляла про загибель 68,977 тисяч чоловік.

Підземні поштовхи магнітудою 8 були зафіксовані 12 травня в повіті Веньчуань провінції Сичуань. Щодня, у міру розбору завалів в зоні трагедії, дані про число загиблих уточнюються. Їхнє число стрімко росте. За прогнозами китайських властей, зрештою число жертв землетрусу може перевищити 80 тисяч.

Землетрус став найсильнішим в Китаї за останніх 30 років. Підземні поштовхи меншої сили продовжують стрясати регіон. З 12 травня по теперішній момент в Сичуані було зареєстровано більше 8 тисяч залишкових поштовхів.

У районах, постраждалих від руйнівного землетрусу, ведеться масштабна пошуково-рятувальна операція. На місці завалів працюють тисячі китайські військові. Медичну і матеріальну допомогу Китаю надають багато країн, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв землетрусу в Китаї перевищила 69 тисяч чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі