пʼятниця, 16 травня 2008 19:58

Кількість жертв урагану в Мьянмі перевищила 77 тис осіб, 55 тис пропали без вісті

Кількість жертв циклону "Наргіс", від якого Мьянма постраждала два тижні тому, перевищила 77 тисяч осіб. Країні загрожує гуманітарна катастрофа. Тим часом міжнародні організації так і не змогли домовиться з військовою керівною верхівкою країни про надання допомоги.

За офіційними даними, число загиблих складає 77738 осіб. При цьому понад 55 тисяч осіб до цих пір вважаються зниклими без вісти.

Серед загиблих - 159 державних службовців.

Тим часом, Генеральному секретареві Пан Гі Муну так і не вдалося вступити в переговори з військовою владою країни.

ООН розглядає можливість скерування до Мьянми заступника генсека ООН з гуманітарних питань Джона Холмса, а також проведення на високому рівні конференції з оголошення внесків для надання допомоги населенню, пострадавшему від тропічного циклону, заявила представник ООН Мішель Монта.

Високопоставлений представник Євросоюзу Луї Мішель, що покидає Мьянму, каже, що так і не зрозумів, чи вдалося йому умовити генералів пустити в країну більше співробітників міжнародних гуманітарних організацій і вирішити ввезення вантажів з предметами першої необхідності.

Йому не дозволили відвідати дельту річки Іраваді, де циклон спричинив найбільші руйнуванняр. Крім того, Луї Мішель заявив, що так і не отримав роз"яснень щодо того, чому експертам по проведенню рятувальних операцій бірманські власті відмовляють у візах.

Іноземні дипломати в Мьянмі повідомили, що влада пообіцяла повезти їх в райони дельти річки Іраваді в суботу.

Представники Червоного Хреста стверджують, що країні загрожує гуманітарна катастрофа небаченого масштабу. Міжнародний комітет Червоного Хреста виступив із закликом зібрати понад 50 млн доларів для допомоги постраждалим від циклону в Мьянмі.

Благодійна організація заявила, що будь-які затримки проведення рятувальної операції тільки погіршать ситуацію на місцях.

Нагадаємо, 2-3 травня Мьянма постраждала від урагану "Наргіс". За даними ООН, кількість постраждалих складає близько 2,5 млн людей. Представники міжнародного комітету Червоного Хреста повідомляють, що кількість жертв може сягати 128 тис.

ООН, уряди і добродійні організації багатьох країн надають Мьянмі гуманітарну допомогу. Правлячий там військовий режим погоджується приймати гуманітарне сприяння з-за кордону. Проте він не дозволяє закордонним представникам брати участь в розподілі допомоги, повідомляє Би-Би-Си.

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв урагану в Мьянмі перевищила 77 тис осіб, 55 тис пропали без вісті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі