понеділок, 19 листопада 2007 19:39

Кількість жертв урагану в Бангладеш може перевищити 10 тисяч людей

Кількість жертв урагану в Бангладеш зросла до 3114 людей. Проте, за інформацією місцевих властей, загальне число загиблих може перевищити 10 тисяч чоловік, оскільки рятувальники не дісталися ще до віддалених островів. Сотні людей числяться зниклими без вісті, передає АР.

У країну, де мільйонам жителів, що пережили катастрофічний циклон, загрожують епідемії і голод, вже почала прибувати допомога з-за кордону. Гуманітарна ситуація в Бангладеш продовжує залишатися в центрі уваги світової спільноти. Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що очолювана ним організація готова надати Бангладеш будь-яку допомогу, необхідну для подолання наслідків циклону "Сидр".

Тропічний циклон, що обрушився на Бангладеш в минулий четвер, став наймогутнішим за останнє десятиліття в цій південно-азіатській країні. Більше 20 мільйонів жителів лишилися без притулку. Ураганний вітер, який обрушився на побережжі із швидкістю більше 200 кілометрів на годину, пошкодив лінії електропередачі, без телефонного зв"язку і електрики залишився важ південь країни.

Катастрофічні тайфуни і урагани регулярно обрушуються на Бангладеш. У 1996 році торнадо знищило 80 сіл, 621 людина загинула. У 1970 році в результаті сильного тропічного шторму загинув більше півмільйона чоловік, а в 1991 році жертвами лиха стали понад 143 тисячі бангладешців. Експерти визнають, що цього разу уникнути важчих людських втрат допомогла упроваджена в країні система раннього сповіщення. Евакуація населення з районів найбільшої небезпеки почалася задовго до приходу циклону.

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв урагану в Бангладеш може перевищити 10 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі