вівторок, 06 квітня 2021 18:03

Кількість затриманих українок в Дубаї зросла: що їм загрожує

Кількість затриманих українок в Дубаї зросла: що їм загрожує
У Дубаї затримали не 11 українок, як повідомлялося раніше, а 12. Фото: dailymail.co.uk

Поліція Дубаю затримала не 11 громадянок України, які знімалися оголеними на хмарочосі, а 12. Їм загрожує штраф і депортація.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, пише "Укрінформ".

За словами Ніколаєнка, український консул вже відвідав затриманих українок та провів зустріч із керівництвом департаменту кримінальних розслідувань Дубаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько десятка моделей, які знімалися голими, заарештували

"Правоохоронці підтвердили, що причиною затримання українок стало порушення норм моральної етики та поширення в соцмережах фото і відеоматеріалів непристойного характеру. Згідно з законодавством ОАЕ, покаранням за скоєння такого правопорушення може бути штраф у розмірі близько 1,3 тисячі доларів з подальшою депортацією", - розповів Ніколенко.

Він додав, що умови утримання українок у слідчому ізоляторі прийнятні, вони забезпечені їжею та меднаглядом. Консульство України в Дубаї підтримує зв'язок із рідними й тримає справу на контролі.

Відео голих жінок поширили в соцмережах після того, як хтось зняв їх із сусідньої будівлі. Моделі брали участь у зйомці реклами. Ролик шокував владу ОАЕ, де за публічні поцілунки чи вживання алкоголю без ліцензії можна опинитися за ґратами. Справу передали в суд.

Зараз ви читаєте новину «Кількість затриманих українок в Дубаї зросла: що їм загрожує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі