понеділок, 26 травня 2008 12:36

Кількість загиблих від землетрусу в Китаї перевищило 65 тисяч чоловік

Кількість загиблих в результаті землетрусу в китайській провінції Сичуань досягло 65 тисяч 80 чоловік, ще 23 тисячі 150 чоловік вважаються зниклими без вісти, а 360 тисяч 58 чоловік було поранено. Такі дані, поширені в понеділок урядом Китаю.

Нова кількість загиблих на дві з половиною тисячі перевищує останні дані, поширені урядовими джерелами в неділю. Тоді мова йшла про те, що землетрус забрав життя 62 тисяч 664 чоловік.

Прем"єр-міністр Китаю Вень Цзябао заявив в суботу, що число загиблих у результаті може скласти більше 80 тисяч чоловік, додавши, що надії виявити під завалами живих більше немає.

Представник уряду також повідомив в понеділок, що 14 мільйонів 38 тисяч чоловік було переселено в тимчасові притулки з місць, пострадавших від землетрусу. Раніше повідомлялося про п"ять мільйонів переселенців.

Землетрус в провінції Сичуань на південному сході Китаю магнітудою 7,8 балу відбулося 12 травня. Воно вважається найсильнішим, зафіксованим на території країни за останніх 30 років, повідомляє AFP.

Зараз ви читаєте новину «Кількість загиблих від землетрусу в Китаї перевищило 65 тисяч чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі