понеділок, 04 червня 2007 17:34

Кількість гостей на Кінотавр скорочена втричі

Увечері в неділю в "Зимовому театрі" в Сочі відкрився вісімнадцятий відкритий російський кінофестиваль Кінотавр.

У основний конкурс відібрано 14 картин: "Грузнув 200" Олексія Балабанова, "Два в одному" Кіри Муратової, "День народження інфанта" Валерії-Гай Германіки, "Инзеень-алина" Володимира Сівкова, "Жорстокість" Марини Любакової, "Кремінь" Олексія Мізгрірева, "Кука" Ярослава Чеважевського, "Краща пора року" Світлани Проскуріної, "Натурниця" Тетяни Воронецкої, "Відривши" Олександра Міндадзе, "Прості речі" Олександра Попогребського, "Русалка" Ганни Мелікян, "Лещата" Валерія Тодоровського і "Яр" Марини Разбежкіної.

Жюрі основного конкурсу очолив режисер Вадим Абдрашитов. На фестивалі пройде окремий конкурс короткометражних дебютних робіт, а також заплановано декілька позаконкурсних програм, ретроспектив і програма документальних картин.

На відкритті Кінотавра буде показаний новий фільм Андрія Кончаловського "Глянець". Передбачається, що гості фестивалю побачать два російські фільми-учасники конкурсної програми останнього фестивалю в Каннах - "Олександру" Олександра Сокурова і "Вигнання" Андрія Звягинцева.

За словами генерального продюсера фестивалю Ігоря Толстунова, в 2007 році кількість запрошених зірок скорочена майже втричі, приблизно до ста чоловік, а всього на сочиській фестиваль прибуде близько тисячі гостей і учасників, передає РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Кількість гостей на Кінотавр скорочена втричі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі