пʼятниця, 11 лютого 2022 09:50

Кілька українських річок можуть вийти з берегів

Кілька українських річок можуть вийти з берегів
В Україні через відлигу та опади можливі підтоплення. Фото: ДСНС України

У зв'язку з відлигою та опадами на кількох українських річках очікується підвищення рівня води 11 та 12 лютого. Через це оголосили перший рівень небезпеки, жовтий.

Про це повідомила пресслужба ДСНС з посиланням на дані Укргідрометцентру.

"11-12 лютого на рiчках басейнів Захiдного Бугу та Прип'яті на 0,1-0,5 метра місцями можливий початковий вихід води на заплаву. На річці Прип'ять у створі поста Рiчиця та річці Стохiд у створi поста Любешiв - подальше затоплення заплави", - попередили рятувальники.

Також на рiчках басейну Днiстра, Прута й Сiреті очікується підвищення рівнів води на 0,2-1 м з послабленням льодових явищ, льодоходом, без поганих наслiдкiв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від +12°C до ожеледиці: українців шокували прогнозом

На окремих дiлянках рiчок басейну Стрия можливе формування заторiв льоду з рiзким коливанням рiвнiв води.

Окрім підвищення рівня води в річках, рятувальники попередили про можливе сходження лавин у горах Закарпатської та Львівської областей.

"11 лютого на високогір'ї Закарпатської області та в горах Львівської області зберігається значна сніголавинна небезпека. Третій рівень небезпеки", - ідеться в повідомленні.

На Закарпатті в ніч на 31 січня на трасу Мукачеве - Рогатин зійшли одразу дві лавини. Одна з них охопила площу 40 кв. м, інша - 60 кв. м. Вони загородили частину дороги державного значення в Рахівському районі.

Зараз ви читаєте новину «Кілька українських річок можуть вийти з берегів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі