четвер, 31 травня 2007 20:56

Кицька Мурка вигодувала трьох білченят

Онуки 53-річної Анастасії Годи із села Утішків Буського району на Львівщині Надійка та Оксанка перед Великоднем принесли додому чотирьох білченят. Дівчата знайшли тваринок у гнізді під деревом біля сільського магазину.

— У нас довкола ліс, сосон багато, білки часто скачуть по гілках, — розповідає Анастасія Года. — Діти казали, що білченята лежали разом із гніздом. Їх довго не чіпали, думали, що повернеться мама. Але коли споночіло і вона не з"явилася, забрали додому.

Домашня кішка Мурка перед тим народила кошеня. Але воно було слабке і померло. У кішки ж було багато молока, тому білченят вона прийняла відразу.

Одне з них загинуло, а решта жили з мамою-кицькою у коморі. Господиня каже, що білченята були схожі на пацюків — із довгими тонкими хвостами.

— А як підросли й почали виходити з комори, то ми вже не мали від них спокою, — додає жінка. — У хаті гасали по стінах, меблях, фіранках — як по деревах. Нас не боялися, по нозі плиг-плиг — і на голові. Посидить — і знову кудись летить.

Коли білченята почали робити шкоду — перегризли шнур до телевізора та обдерли фіранки — їх винесли на подвір"я і закрили в клітці.

Однак вони там довго не затрималися — вигризли дірку й утекли. Спочатку бігали по подвір"ї, потім перебралися на вербу і ялинки поруч. Кицька місця собі не знаходила. Підходила до дерева, спиралася лапками і нявчала, а вони тільки — фир-фир. Зараз білченята зрідка забігають або рано-вранці, або ввечері, коли людей менше.

Мурка ж вигодовує сусідське кошеня, від якого відмовилася мама, пише Газета по-українськи.

Зараз ви читаєте новину «Кицька Мурка вигодувала трьох білченят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі