неділя, 12 травня 2019 20:23

Кернес перевіряє, чи допустять українці реванш

Кернес перевіряє, чи допустять українці реванш
Михайло Басараб: Проросійські політики дарма сподіваються на реванш. Фото: lb.ua

Міський голова Харкова Генадій Кернес та інші проросійські політики сприйняли перемогу Володимира Зеленського на виборах як карт-бланш для контрнаступу.

Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить політолог Михайло Басараб.

"Кернес закликав людей підписуватись під петицією, яка мала повернути одному з проспектів у місті імя маршала Жукова. Проросійські політики дарма сподіваються на реванш. Це надто передчасно. Навряд чи для цього є достатньо підстав. Але сам факт такої заяви зумовлює непотрібну суспільну напругу. Впродовж останніх 5 років Кернес змушений був миритися з новою політичною реальністю. Зараз намагається промацувати грунт. Перевірити, як на такі заяви відреагує суспільство, влада, які можуть бути наслідки", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кернесу пригрозили тюрмою за проспект Жукова

За його словами, така діяльність харківської влади незаконна.

"Вони порушують законодавство України про декомунізацію. Це - свідома провокація з боку Кернеса. Перейменування одного проспекту не згорне державну політику щодо декомунізації. Але реакція на такі заяви або відсутність такої реакції покаже здатність чи нездатність українського суспільства та влади чинити опір можливому реваншу.

Маємо жорстко і однозначно реагувати на такі провокації. СБУ має вимагати у Кернеса пояснень. Інші правоохоронці та політики повинні також реагувати на такі провокації і порушення закону України", - додає політолог.

На сайті Харківської міськради зібрала необхідну кількість голосів електронна петиція про повернення в назву проспекту і станції метро імені маршала Жукова.

Зараз ви читаєте новину «Кернес перевіряє, чи допустять українці реванш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі