понеділок, 25 жовтня 2010 10:51

Кернел притискає права міноритаріїв Corolex

Як повідомляє польський інформаційний ресурс Рarkiet, Cross Trade Financial Limited, тримач 6% акцій у компанії Corolex (раніше відомої як Allseeds Group), висловлюють свою стурбованість з приводу стандартів корпоративного управління, які Kernel Holding, що володіє іншими 94% акцій в Corolex, застосовує при управлінні компанією.

Протягом останніх декількох місяців Cross неодноразово намагався отримати від директорів інформацію, необхідну для оцінки стану Corolex і, відповідно, вартості своєї 6% частки. Проте директори відмовилися не тільки надати міноритаріям інформацію про хід реструктуризації активів групи Corolex у зв'язку із транзакцією, але й надати доступ до останньої версії статуту підприємства, фінансової звітності, протоколів зборів ради директорів і правління, повідомляє видання Кореспондент.net з посиланням на компанію Dragon Capital.

У Cross Trade Financial Limited також підкреслили, що не залучені ні в які розгляди, які можуть зараз вестися представниками Kernel у зв'язку із завершенням покупки активів Corolex в Україну. "Тим не менше, беручи до уваги те, як Kernel спілкується з нами, ми не здивовані, що у Kernel виникли певні складності і в Україні", - сказав Тон Хулс, фінансовий директор Cross.

Cross ще не почав розгляди в кіпрських судах, але запропонував провести позачергові збори акціонерів. На сьогоднішній день ніякої реакції на це звернення ні з боку мажоритарного акціонера, ні з боку директорів отримано не було.

Керівництво Cross здивоване твердженнями Kernel щодо того, що холдинг діє "в рамках і повній відповідності із законодавчою базою, без порушень прав міноритаріїв", і стурбоване низьким рівнем корпоративного управління, яке демонструють директора, призначені Kernel.

Нагадаємо, навесні 2010 року Cross закликав Kernel провести переговори щодо продажу своєї 6% частки на справедливих ринкових умовах, прийнятних для обох сторін. Після декількох раундів переговорів, Cross отримав письмову пропозицію про продаж 6% частки від Kernel, яке було прийнято. Тим не менш, Kernel згодом відмовився виконати свою пропозицію, ніяк не мотивуючи свою відмову.

Подробности
Зараз ви читаєте новину «Кернел притискає права міноритаріїв Corolex». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі