понеділок, 03 вересня 2007 13:08

Керівник СБУ: Служба безпеки не повинна мати сильний мандат повноважень

Виконуючий обов`язки голови Служби безпеки України Валентин Наливайченко вважає за необхідне, щоб рівень впливу СБУ знизився.

Про це він сказав в інтерв`ю журналу "Главред".

Наливайченко констатував, що "монстр, який був при КУЧМІ, помер", додавши, що кроки з "декегебізації" СБУ відповідають європейським зобов`язанням України.

На його думку, СБУ має стати частково гуманітарним відомством. "І в Службі є багато людей, які інтелектуально унікальні. Це люди з гуманітарним мисленням. Якщо хтось не любить власну історію, не любить громадян своєї країни, то йому не місце в Службі безпеки України", - сказав Наливайченко.

На його думку, Служба безпеки не повинна мати сильний мандат повноважень, який був при Кучмі, а має захищати власних громадян. "І це, до речі, закладено в концепцію про реформування СБУ. Там навіть прописано: "Захист демократичних цінностей". І Президент затверджував цю концепцію. І ми не гривня, щоб всім подобатися", - зазначив Наливайченко.

Зараз ви читаєте новину «Керівник СБУ: Служба безпеки не повинна мати сильний мандат повноважень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі