пʼятниця, 27 липня 2007 15:19

Керівник представництва "Nokia" ухилявся від сплати податку

Прокуратурою міста Києва 24 липня 2007 року порушено кримінальну справу щодо одного з керівників представництва компанії "Нокіа Тієтоліікенне Ой".

Справу порушено за фактом ухилення від сплати податку на прибуток, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету України понад 16 млн. грн.(ст. 212 ч. 3 Кримінального кодексу України).

Проведення досудового слідства доручено слідчому відділу податкової міліції міста Києва, повідомляє прес-служба прокуратури.

Стаття 212 ч. 3 КК України передбачає умисне ухилення від сплати податків, зборів, інших обов"язкових платежів, що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчинене службовою особою підприємства, установи організації, незалежно від форм власності або особою, що займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи чи будь-якою іншою особою, яка зобов"язана їх сплачувати, якщо ці діяння призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах. Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Керівник представництва "Nokia" ухилявся від сплати податку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі