понеділок, 21 жовтня 2019 15:00

Керівництво НАТО їде в Україну: назвали основну мету візиту

Керівництво НАТО їде в Україну: назвали основну мету візиту
Візит Північноатлантичної ради Альянсу в Україну запланований на 30-31 жовтня. ФОТО: donpatriot.news

Основна мета приїзду Північноатлантичної ради НАТО в Україну - поглиблення діалогу з новою українською владою.

Заявив про це голова представництва НАТО в Україні Александер Вінніков під час виступу на дискусійній панелі "Україна-НАТО: що на столі переговорів?", повідомляє УНІАН.

"Головна мета візиту полягатиме у надсиланні твердого сигналу підтримки для суверенітету та територіальної цілісності України. Із особливою увагою на Чорному морі та у підтримці процесу реформ", – сказав Вінніков.

За словами голови представництва, позитивний діалог із українською владою Альянс уже встановив. Нині у планах цей діалог розвивати.

"Ми прагнутимемо поглибити його з новим президентом України, новим урядом і, звичайно, новим парламентом", – заявив Вінніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові НАТО таємно відпрацьовують використання ядерної зброї

Під час візиту в Україну Північноатлантична рада НАТО спершу відвідає Одесу. Там відбудуться спільні заходи з Військово-морськими силами України та Національним університетом "Одеська морська академія". Крім того, за планом, в одеський порт має зайти група кораблів Альянсу. Як відзначив Вінніков, це стане сигналом підтримки для територіальної України та її навігаційних прав у територіальних водах.

У межах візиту відбудеться також офіційна сесія комісії Україна-НАТО за участі президента України Володимира Зеленського. Головною темою цієї сесії буде стан реалізації реформ в Україні.

"Члени НАТО й Україна підведуть підсумки втілення комплексного пакету допомоги", – відзначив Вінніков.

Одним із головних питань порядку денного буде ситуація з безпекою на Донбасі та в окупованому Криму.

Окремо Північноатлантична рада НАТО в Україні проведе зустрічі з представниками громадянського суспільства щодо низки питань, зокрема щодо безпеки, ситуації з кримськими татарами в Криму та гендерної рівності в секторі оборони.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав країни-члени Альянсу більше допомагати Україні. Заявив також про підтримку прагнення України до подальшої євроатлантичної інтеграції.

Зараз ви читаєте новину «Керівництво НАТО їде в Україну: назвали основну мету візиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі