пʼятниця, 03 жовтня 2008 12:31

Керівництво дитсадка звинувачують в масовому отруєнні дітей

Сьогодні відносно керівників дитсадка в місті Скалат Підволочиського району, в якому діти масово захворіли дизентерією, порушено кримінальну справу.

Як повідомила прес-секретар прокурора області Леся Долішня, працівниками прокуратури встановлено, що масове отруєння спричинило те, що службові особи дитсадка допустили вживання дітьми продуктів, які не відповідають вимогам санітарних норм і не пройшли обов"язкової сертифікації.

"Окрім цього, керівництво садку не усунуло від роботи осіб, які зобов"язані були пройти обов"язкові профілактичні медичні огляди. За попередніми даними, одна з робітниць закладу хворіла на дизентерію, проте була допущена до приготування їжі для дітей", - відзначила Долішня.

За її даними, проведеним бактеріологічним дослідженням мікроорганізми Shigella sonnei (збудники дизентерії) виявлені у дітей, в продуктах, які вони вживали, і у працівників дитсадка. На даний час цією хворобою вже заразилися декілька батьків хворих дітей.

Вона повідомила, що органи прокуратури зараз перевіряють всі дошкільні заклади області щодо дотримання вимог законодавства про охорону здоров"я. До дисциплінарної і адміністративної відповідальності вже притягнуто 35 посадових осіб, які не забезпечили належної організації харчування в дошкільних закладах.

Відносно ж службових осіб дошкільного закладу у Скалаті прокурор Підволочиського району порушив кримінальну, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Керівництво дитсадка звинувачують в масовому отруєнні дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі