вівторок, 03 червня 2008 09:04

Кенеді видалили злоякісну пухлину мозку

Cенатору Едварду Кеннеді була зроблена операція для видалення злоякісної пухлини мозку. За словами Алана Фрідмана, який лікує Кенеді, операція пройшла успішно.

Як сказав Фрідман, в ході операції, яка була проведена вчора в медичному центрі при одному з університетів штату Північної Кароліни і продовжувалася три години, "ми виконали поставлені завдання". Тепер 76-річного сенатора чекають сеанси хіміотерапії та опромінювання, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Представник клініки заявила, що Едвард Кенеді відразу після операції зміг поговорити зі своєю дружиною Вікі. "Почуваю себе на всі 100, - передає слова Кенеді агентство Ассошиейтед прес. - Готовий повторити хоч завтра".

У травні Едвард Кенеді, сенатор від штату Массачусетс, був доставлений в лікарню вертольотом з півострова Кейп-Код на сході штату, де він переніс важкий напад.

Едвард Кенеді - молодший з братів, які народилися в багатій і впливовій сім"ї американських католиків із ірландським корінням. Головою клану він став після смерті трьох його братів.

Старший з них, Джозеф, був убитий на Другій світовій, де служив пілотом-бомбардувальником. Наступний за віком, Джон, в 1960 році став президентом США, а в листопаді 1963-го був убитий в Далласі, штат Техас. Потім, в 1968 році, був убитий Роберт Кенеді, який боровся у той час за Білий дім.

Едвард Кенеді вперше був обраний в сенат від штату Массачусетс в 30-річному віці в листопаді 1962 року - на місце брата Джона, який незадовго до цього став президентом Сполучених Штатів. З тих пір він ставав сенатором сім разів, а його син, Патрік Кенеді, зараз засідає в конгресі, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Кенеді видалили злоякісну пухлину мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі