понеділок, 09 червня 2008 11:02

Кейт Бланшетт захистила порнографічну фотовиставку (ФОТО)
5

Австралійська акторка Кейт Бланшетт звернулася до австралійського прем"єр-міністра Кевіна Радда із клопотанням не цензурувати експозицію одного з її улюблених фотохудожників Біла Генсона.

В результаті, австралійська поліція припинила розслідування стосовно "порнографічності" суперечливої фотовиставки, повідомляє "Showbiz spy".

22 травня Сіднейська поліція закрила виставку фотографій поважного Генсона, оскільки на його фотороботах були зображені оголені діти.

Саме ця експозиція викликала гарячу дискусію, основне питання якої було - де межа між мистецтвом і порнографією

Тепер же поліція припинила розслідування. Зокрема через те, що Кейт Бланшетт та інші провідні персоналії заявили, що подібне розслідування зашкодить культурній репутації країни.

У відкритому листі, відісланому після закриття експозиції, Бланшетт наполягала, що прем"єр Радд не повинен закривати виставку Генсона. Вона написала:

"Ми хочемо прояснити, що ніхто з нас не схвалює і не підтримує неприйнятну поведінку відносно дітей. Робота Генсона не має нічого спільного з дитячою порнографією; згідно з думкою деяких надзвичайно поважних кураторів музеїв та критиків світу, це безумовне мистецтво".

Тим не менш, Радд заявив, що все ще виступає проти експозиції, називаючи її "потворною".

Tablo ID

Зараз ви читаєте новину «Кейт Бланшетт захистила порнографічну фотовиставку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі