вівторок, 29 січня 2008 10:01

Кефір може бути небезпечним для здоров"я

Пробіотики, які ми щодня споживаємо з кефіром, у великих кількостях можуть бути небезпечні.

У Нідерландах почали розслідування смерті 24 учасників клінічних випробувань експериментальної методики лікування панкреатиту пробіотиками. Дослідження, організоване Медичним центром Утрехтського університету, проводилося в декількох голландських клініках з 2004 по 2007 рік, і включало 296 пацієнтів з панкреатитом, які отримували пробіотики, і аналогічну за розмірами контрольну групу.

У експериментальній групі за три роки померли 24 людини, що склало майже 10% летальність, тоді як в контрольній групі за той же термін померло тільки 9 чоловік - летальність 4%.

Причини того, щосталося поки не відомі. За наполяганням нідерландських медиків, три місяці тому було припинено аналогічне дослідження в Чехії.

Біодобавки з пробіотикамі (живими культурами лактобактерій, ентерококів і біфідобактерій) були надані для досліджень голландською кампанією Winclove, повідомляє Радио Свобода.

Зараз ви читаєте новину «Кефір може бути небезпечним для здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі