пʼятниця, 05 серпня 2011 14:48

Козаки вчать дітей воювати в Криму
15

Фото: Фото: Reuters

В урочищі Ескі-Кермен поблизу Бахчисарая почав працювати міжнародний військово-патріотичний табір "Крим-Січ".

Протягом місяця діти будуть вивчати альпінізм, бойові мистецтва і техніку виживання. Також їх навчать поводитися зі зброєю, повідомляє Reuters.

Табір розташований у горах. Програма навчання для сотні дітей тривати близько місяця.

"Робота табору триває вже восьмий рік, за традицією - в козацько-фермерському господарстві поблизу стародавнього печерного міста Ескі-Кермен. Команди учасників приїхали з Росії, Білорусії, Україні. Подали заявку на участь у роботі табору Придністров'я, можливий приїзд хлопців з Південної Осетії і Абхазії ", - розповів отаман Ради отаманів Криму Сергій Юрченко.

Розпорядок в таборі - майже військовий, пише "Новий Регіон".

"Сімферопольські альпіністи-козаки ознайомлять козачат з гірничо-рятувальних справою, юнаки також навчатимуться рукопашного бою Кадочникова. Пройдуть марш-кидки, плавання в гірському озері, хлопці будуть заступати в кухонний наряд. Зараз у таборі перебуває понад 100 юнаків. В роботі табору візьме участь депутат Держдуми РФ, отаман Всевеликого Війська Донського Віктор Водолацький ", - розповіли в таборі.

За словами Юрченка, табір займається патріотичним вихованням молоді. У той же час, влада неоднозначно ставляться до ініціативи козаків.

"На мене в минулому році прокуратурою було заведено, а потім закрито 2 кримінальні справи, нібито я готував в Криму проросійських бойовиків. Нас звинувачують у тому, що ми сепаратисти, екстремісти, незрозуміло чому вчимо дітей - ні, ми як раз вчимо дітей, як треба любити Батьківщину, як треба захистити свою дівчину, свій будинок, свою родину", - пояснює отаман.

Зараз ви читаєте новину «Козаки вчать дітей воювати в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі