середа, 03 жовтня 2007 18:16

Казахстан виставив Росії мільярдний рахунок за падіння "Протона"

Казахстан виставив Росії рахунок на 1,04 мільярда тенге (більше 8,5 мільйонів доларів) як відшкодування збитку від падіння російської ракети-носія "Протон-М". З такою заявою в середу, 3 жовтня, виступив міністр охорони навколишнього середовища республіки Нурлан Іскаков.

Раніше повідомлялося, що загальна сума збитку може скласти трохи більше мільярда тенге - близько 8,2 мільйонів доларів. Проте власті Казахстану тоді ж відзначили, що конкретна сума буде визначена після уточнення всіх витрат.

"Протон-М" з розгінним блоком "Бриз-М", який повинен був вивести на орбіту японський супутник JCSAT-11, стартував з космодрому "Байконур" вранці в четвер, 6 вересня, проте на 135-ій секунді польоту через відмову рульових машин ракета зійшла з траєкторії і впала в Карагандинській області Казахстану.

Представники казахстанського МНС республіки зафіксували підвищений рівень вмісту токсичного палива гептилу в районі падіння: він перевищував допустиму норму в 17,5 разу, передає агентство "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Казахстан виставив Росії мільярдний рахунок за падіння "Протона"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі