субота, 07 квітня 2007 13:53

Казахстан прийняв нову військову доктрину

Казахстан прийняв нову військову доктрину оборонного характеру, повідомляє в суботу РІА Новини з посиланням на офіційні ЗМІ республіки.

У документі наголошується, що підставою для ухвалення нової доктрини послужили як соціально-економічна і політична модернізація казахстанського суспільства, так і зміни військово-політичної обстановки в світі.

Автори підкреслюють необхідність обмеження функцій військової сили стриманням конфліктів. Підкреслюється також і перевага невоєнних методів забезпечення безпеки (політико-дипломатичних, правових, економічних, гуманітарних, інформаційно-пропагандистських).

Згідно нової доктрині, Казахстан повинен поетапно замінити окремі компоненти оборонної системи високотехнологічними зразками озброєнь і військової техніки, відповідними кращим світовим аналогам і стандартам НАТО. Планується також зміцнення співпраці з державами-учасниками Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ).

В п"ятницю повідомлялося, що Казахстан має намір купити в Росії партію сучасної бойової техніки і озброєння. У числі запланованих придбань міністр оборони Казахстану Даніал Ахметов назвав гелікоптери Мі-17 та "АНСАТ", а також бойові кораблі і катери для поповнення військово-морських сил на Каспії, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Казахстан прийняв нову військову доктрину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі