пʼятниця, 25 січня 2008 14:54

Кава знижує ризик захворювання на рак у жінок

Дослідження, проведене ученими з американського університету Гарвард, показало, що алкоголь, куріння і кофеїн не збільшують ризик захворювання на рак яєчників, повідомляє інтернет-служба Американського онкологічного товариства (AmericanCancer Society).

Раніше вивчення впливу цих чинників на здоров"я жінки приводило до суперечливих результатів.

Для дослідження доктора Шеллі С. Туроджер і її колег з Гарварду, що тривало 28 років, були залучені 121 тисяча 701 жінка віком від 30 до 35 років. Кожні два роки вони повинні були заповнювати спеціальні анкети з питаннями про спосіб життя. Аналіз анкет показав, що вживання алкоголю і куріння не впливають на ризик розвитку у жінок раку яєчників, а кофеїн може сприяти зниженню цього ризику, особливо у жінок, які ніколи не вживали гормони.

"Здатність кофеїну знижувати ризик захворювання на рак яєчників, особливо у жінок, які не вживали екзогенні гормони, дуже цікава і вимагає подальшого вивчення", - сказала доктор Туроджер про результати дослідження, опубліковані на цьому тижні в журналі Cancer, що випускається Американським онкологічним товариством. Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Кава знижує ризик захворювання на рак у жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі