середа, 12 листопада 2008 10:17

Католики оголосили війну Обамі

Католицькі єпископи США у вівторок пообіцяли активно протистояти демократичній адміністрації Барака Обами в питанні легалізації абортів. Особливій критиці на осінній конференції католицьких єпископів США в Балтиморі піддалися політики-демократи, що сповідають католицизм.

Деякі єпископи заявили, що необхідно закликати політиків до проходження церковної доктрини. Зокрема, мова йшла про сенатора Джо Байдена, який в січні займе пост віце-президента. Байден сповідає католицизм, але виступає за правомірність абортів. Джозеф Мартіно, єпископ з Скрентона (Пенсільванія) - рідного міста Байдена, сказав: "Я не можу дозволити, щоб віце-президент приїжджав в Скрентон і говорив, що там сформувалися його особисті цінності, тоді як ці цінності суто суперечать ученню католицької церкви".

У свою чергу, Джозеф Науманн (JosephNaumann), архієпископ з Канзас-Сіті, місті на кордоні Міссурі і Канзасу, оголосив, що політики "не повинні міняти свої принципи на вході в законодавчі збори". Науманн неодноразово пропонував позбавити церковного причастя губернатора Канзасу Кетлін Сибеліус (KathleenSebelius) до тих пір, поки жінка-політик не відмовиться від ухвалення права на аборт. Багато учасників зустрічі єпископів засудили єдиновірців, які вважають допустимою підтримку Обами, оскільки той обіцяв добитися скорочення числа абортів.

Кардинал Чікаго Френсіс Джордж (FrancisGeorge), президент Конференції католицьких єпископів, готує офіційну заяву, в якій буде викладена лінія церкви відносно політики Обами по абортах. Запропоновано включити в документ положення про те, що "агресивна політика на підтримку абортів" буде розглянута як "наступ на церкву". Обама, який отримав перемогу на президентських виборах 4 листопада, послідовно виступає за правомірність абортів, хоча особисто їх і не схвалює, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Католики оголосили війну Обамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі