субота, 02 жовтня 2010 22:27

Катерину Другу замаскували у Львові (ФОТО)
16

Фото: Фото: Денис Мандзюк/Gazeta.ua

20 акторів Євпаторійського театру живої скульптури вишикувалися сьогодні о 14.00 на алеї біля Львівської опери. Городяни, туристи могли сфотографуватися біля них до 19.00. Завтра фігури стоятимуть в такий же час - з 14.00 до 19.00.

"Ми привезли до Львова і богиню танцю Терпсихору, і Афродіту, срібного ангела, грецького та римського воїна. Є ще тут королева – Катерина ІІ. Але на підставці, на якій вона стоїть, ми написали просто – "королева". Ну, ви ж розумієте, тут Львів, а не Євпаторія чи Одеса. Хто його знає, як львів"яни відреагують", - пояснив Gazeta.ua директор євпаторійського театру Віктор Аріхін.

Біля кожної живої фігури – металева скарбничка для грошей.

"Акторам заборонено розмовляти з глядачами. Коли їм кидають дєнєжку, вони роблять жест вдячності, усміхаються. Скільки заробляють за день? Це секрет, - каже Аріхін. – За три місяці активних гастролей ми витрачаємо приблизно 10 літрів гриму. А він дуже дорогий. 100 грам коштує 1,5 тисячі російських рублів. З Москви і Німеччини його привозимо. Він натуральний. Не шкодить шкірі".

1 жовтня у Львові розпочався Х міжнародний театральний фестиваль "Золотий Лев". Триватиме 7 днів. У п"ятницю ввечері 20 театральних колективів із 9 країн світу пройшлися проспектом Свободи карнавальною ходою та вуличною виставою – "Містерія Пінзеля".

У неділю о 20.00 на площі перед Львівською Оперою Варшавський театральний покаже хеппенінг "Оркестр великих бубнів". Наступного дня о 15.00 у театрі "Воскресіння" польський театр ім. Віткаци покаже виставу "ВІТКАЦИ: за 20 хвилин десята година". А о 21.00 – майстри з цього театру, котрі володіють інструментом шаманської сили – гонгом, дадуть концерт.

Перший фестиваль "Золотий лев" пройшов у 1989 році з ініціативи директора театру "Воскресіння" Ярослава Федоришина.

Цього року Україну представлятимуть зокрема Київський молодіжний театр "Дах", Львівський академічний театр імені Леся Курбаса, Луганський драматичний театр, Харківський державний академічний драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка. З-за кордону приїхали театральні колективи Молдови, Польщі, Угорщини, Австрії, Росії, Шотландії, США, Таджикистану.

Бюджет фестивалю – 780 тис. грн. Його фінансує Львівська облдержадміністрація, Львівська міськрада, Міністерство культури і туризму України.

Зараз ви читаєте новину «Катерину Другу замаскували у Львові (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі