субота, 12 березня 2022 17:38

"Катастрофа і для вас неминуча" - Резніков емоційно звернувся до російських інтелектуалів

"Катастрофа і для вас неминуча" - Резніков емоційно звернувся до російських інтелектуалів
Міністр оборони Олексій Резніков наголосив, що інтелектуалам з Москви та інших регіонів РФ не вдасться пересидіти війну чи обійти її. Фото: Facebook

Міністр оборони Олексій Резніков звернувся до світової спільноти любителів інтелектуальних ігор, як член клубу "Що? Де? Коли?". Закликав пояснювати людям у Росії, Білорусі та Ізраїлі, яка насправді ситуація в Україні.

Його звернення на свої сторінці у Facebook оприлюднив Олександр Андросов, ведучий програми "Що? Де? Коли?" на українських телеканалах.

"Звернення до світової спільноти знавців "Що? Де? Коли?" від одного з найкращих капітанів українського телеклубу. І одного з найпорядніших і найкрутіших людей, з якими я знайомий", – написав Андросов.

Резніков звернувся до своїх колег-членів клубу у Росії, Білорусі, Казахстані, Азербайджані, та Ізраїлі.

"Я звертаюся до вас не як міністр оборони України і навіть не як юрист. А як людина, яка переконана, що всі способи подолати зло і завадити катастрофі треба використовувати. Напротязі багатьох років я є членом руху любителів інтерелктуальних ігор. Впершу чергу "Що? Де? Коли?". Не один раз я мав честь грати за одним столом з дивовижини людьми з різних регіонів України і різних країн світу. Цих людей об'єднує не тільки любов до гри, а й поєднання високого інтелекту з інтуїцією", - почав він своє звернення.

Міністр наголосив, що інтелектуалам з Москви та інших регіонів РФ не вдасться пересидіти війну чи обійти її, навіть якщо виїдуть зі своєї країни. Катастрофа для них неминуча. Тому "мають пояснювати своїм громадянам, що насправді робить російська окупаційна армія в Україні".

"Ви точно вмієте фільтрувати інформацію. Можете знайти в мережі докази. Ви знаєте, що Росія обстрілює мирні українські міста, убиває жінок і дітей. Тльки у Маріуполі загинуло за два тижні півтори тисячі людей. І це не операція, а загарбницька війна, яку Росія програє. Для Росії війна закінчиться катастрофою", - сказав Резінков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін позвав Лукашенка, щоб домовитися про напад на Україну - військовий експерт

"Для Білорусі, якщо піддастеся тиску, то катастрофа буде ще більша. Бо Росії буде не до вас. А в Україні вас будуть вважати зрадниками. Для Ізраїлю, який показує неготовність вибрати сторону, це загрожує ростом недовіри на довгі роки. Тому що ми вистоїмо з вами чи без вас. Але ви можете багато зробити. У ваших країнах вам довіряють. У Ізраїлі ви можете озвучувати свою позицію і формувати правильні рішення. У Білорусі - зберегти своїх близьких і знайомих від виконання злочинних наказів. У Росії - вплинути на настрої у великих містах. Ви точно можете", - додав міністр.

Виїхати і спокійно жити на Заході любителям інтелектуальних ігор не вийде, наголосив Резніков. Як і "не вдасться сховатися за розумними книгами. Не буде свободи, комфорту та безпеки.на Заході", вважає він.

"Я не закликаю вас стріляти в фсбшників, поліцейських, військових на своїх вулицях. Просто пояснюйте людям, що це злочинна війна, яка вбиває вашу країну. У вас більше не вийде міняти свободу за комфорт і безпеку. На Заході ви його не знайдете. Ваш паспорт буде викликати недовіру і зневагу", – сказав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни буксують, хочуть поповнити сили білорусами - експерт

Часу в інтелектуалів лишилося обмаль, наголосив міністр.

"Рішення необхідно приймати дуже швидко. Ваша хвилина вже пішла", – сказав Резніков.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

З 24 лютого у боях загинули 1300 українських військових, які захищали країну від російських окупаційних військ.

Росіяни втратили понад 12 тисяч.

Зараз ви читаєте новину «"Катастрофа і для вас неминуча" - Резніков емоційно звернувся до російських інтелектуалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі