вівторок, 08 квітня 2008 14:39

Кастро побачив в американській ПРО загрозу Росії

Колишній президент Куби Фідель Кастро в своїй колонці в газеті Granma виразив упевненість, що США прагнуть розвернути в Східній Європі елементи своєї протиракетної оборони для того, щоб погрожувати Росії.

"Очевидно, це загрожує також Китаю та іншим країнам, всім без виключення, і мають на меті розділити ці країни на союзників і супротивників Імперії, політична і економічна система якої нестійка", - пише Кастро.

Колишній кубинський лідер стверджує, що американська влада проводить протекціоністську політику, розуміючи, що американські робочі не можуть конкурувати з робочими з країн третього світу. В той же час неугодні йому країни президент США Джордж Буш оголошує терористичними, пише Кастро.

Фідель Кастро, крім того, порекомендував Росії більше орієнтуватися на Азію, а не на Європу: "Для такої великої країни як Росія Західна Європа - це не тільки культурний і історичний центр, не тільки виробник знаменитих вин, паштетів, сиру всіх видів та інших дорогих продуктів, але і основний споживач нафти і газу, золота, нікелю та іншої російської сировини. Але для Росії Азія набагато важливіша, ніж Європа, оскільки азіатські інститути міжнародної торгівлі, такі як Шанхайська організація співпраці, дозволять їй швидше вступити до Світової організації торгівлі", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Кастро побачив в американській ПРО загрозу Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі