понеділок, 09 лютого 2009 17:46

Кастро не вірить в Обаму

Кастро не вірить в Обаму
Ані Бараку Обамі, ані "всім блискучим політикам та економістам", яких зібрав президент США в свою команду "не вдасться вирішити зростаючі проблеми капіталістичного суспільства" в Сполучених Штатах. Таку думку висловив колишній кубинський лідер Фідель Кастро в черговій статті, яка в неділю поширена офіційними каналами.

Навіть якщо б Кант, Платон та Аристотель приєдналися б всі разом до блискучого економіста Джона Кеннета Гелбрейта, який вже пішов з життя, вони також не були б здатні вирішити все більш глибокі протиріччя" в США, відзначає Кастро. "Решті всіх народів світу доведеться оплачувати наслідки колосального марнотратства Сполучених Штатів та гарантувати... американські робочі місця й доходи великих транснаціональних компаній цієї країни", пише колишній кубинський лідер.

У своїй четвертій за останні 10 днів статті, присвяченій критиці Обами, Кастро нагадує, що нинішній керівник адміністрації Білого дому Рам Емануел "входив в 1991 році до складу ізраїльської армії в ролі цивільного добровольця під час першої війни в Персидській затоці, розв"язаної Джорджем Бушем-старшим". Тоді, пише лідер кубинської революції, "використовувалися снаряди, начинені ураном, що стали причиною важких захворювань навіть в самих американських військах", а також у величезної кількості цивільних осіб.

Одночасно Кастро висловлює думку, що "вкрай праві расисти" в США, аби задовольнити свою етнічну перевагу", можуть спробувати ліквідовувати Обаму, як "зробили це з Мартіном Лютером Кінгом". Проте, вважає колишній кубинський лідер, хоча "таке теоретично і можливо, але не є ймовірним в даний час з урахуванням забезпечення безпеки американського президента після його обрання" на вищий державний пост.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, Известия

Зараз ви читаєте новину «Кастро не вірить в Обаму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі