середа, 30 січня 2008 20:22

Кастро: Буш зганьбив імідж США своєю ж мовою

Беззмінний лідер Куби Фідель Кастро назвав звернення президента США Джорджа Буша до народу "неетичною демагогією і брехнею" і "найгіршим" з тих, які були.

"Буш більше говорить нам своїми виразами, ніж словами, написаними його радниками. Для населення, яке уміє читати, писати і думати, ніхто не може запропонувати вишуканішої критики імперії, ніж сам Буш", - заявляє кубинський лідер.

Кастро звинуватив Буша в тому, що ведена ним політика привела до росту військових витрат у всьому світі на 60%.

Есе Кастро, назване "Антитеза етики" і присвячене критиці щорічного послання Буша, з яким президент США в понеділок звернувся до конгресу, з"явилося на перших смугах урядових газет Куби.

На думку кубинського лідера, війна, яку веде американське командування в Афганістані, "була тим же, що хотів зробити СРСР: зайняти країну своїми збройними силами, що потерпіло беззастережну поразку, коли наткнулося на різницю в звичаях, релігії і культурі".

Кастро упевнений, що Буш використовував теракти 11 вересня 2001 року як привід для вторгнення до Іраку.

"Ніхто в світі не сумнівається, - стверджує він, - що метою було зайняти об"єкти нафтово промисловості, і це коштувало населенню країни сотень тисяч життів і мільйонів вимушених переселенців", повідомляє Взгляд.

Зараз ви читаєте новину «Кастро: Буш зганьбив імідж США своєю ж мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі