пʼятниця, 11 липня 2008 11:30

Каспаров розповів про схожість Росії із Зімбабве

У опублікованій в п"ятницю виданням FinancialTimes статті Гарі Каспарова стверджується, що в Росії не більше демократії, ніж в Зімбабве, хоча російські служби безпеці використовують тонші методи. Матеріал, названий "Західні лестощі не беруть до уваги похмуру реальність Росії", опублікований в розділі коментарів газети.

На думку Каспарова, одного з лідерів "Іншої Росії", західним лідерам критикувати політичну ситуації в країні не дозволяють російські природні ресурси, в постачанні яких зацікавлений Захід. "На жаль для Роберта Мугабе, в Зімбабве немає запасів нафти і газу, - пише Каспаров. - Без них його перемога на (президентських) виборах оголошується сфальсифікованою і різні країни по всьому світу закликають до його відставки".

Як підкреслює один з лідерів російської опозиції, заклик колишнього держсекретаря США Генрі Киссинджера "дати Росії якийсь простір (для дії)" і співпрацювати з нею, нагадують політику заспокоєння. "Європейці, мабуть, уявляють, що доходи від нафти і бутіки модельєрів чарівним чином перетворять Росії в справжню демократію", - відзначає автор статті.

Разом з тим, для доказу невірності вибраного Росією шляху, Каспаров посилається лише на умовний термін, який отримав блоггер Савва Терентьєв за розміщені в інтернеті критичні вислови в адресу співробітників міліції, а також на результати опитування громадської думки, що свідчать про бажання багатьох забезпечених росіян виїхати з країни, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Каспаров розповів про схожість Росії із Зімбабве». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі