Ексклюзиви
четвер, 24 травня 2007 18:53

Каспаров подав на Росію скаргу в Євросуд

Адвокат лідера Об"єднаного цивільного фронту Гарі Каспарова Карина Москаленко оскаржила в четвер в Страсбурзькому суді його затримання під час "Маршу незгодних", що проходив в Москві 14 квітня.

За словами Москаленко, скарга, в якій вказується на порушення представниками правоохоронних органів, що затримали Каспарова, ряду статей Європейської конвенції з прав людини, вже зареєстрована. Як відзначила адвокат, були порушені стаття 6 (право на справедливий судовий розгляд), стаття 10 (свобода висловлювання думки), стаття 11 (свобода зборів і об"єднань) і стаття 18 (межі використання обмежень відносно прав).

Нагадаємо, що Каспаров був затриманий 14 квітня на підході до Пушкінської площі ще до початку "Маршу незгодних". Відносно Каспарова було збуджено адміністративну справу по частині 2 статті 20 КОАПРФ "порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходу або пікетування". Світовий суддя засудив лідера ОГФ до штрафу у розмірі однієї тисячі рублів. Це рішення було оскаржене у Тверському суді Москви, проте він залишив його в силі. Окрім Каспарова, 14 квітня було затримано близько 250 учасників несанкціонованої владою акції, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Каспаров подав на Росію скаргу в Євросуд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути