неділя, 25 листопада 2007 10:38

Каспаров отримав п"ять діб арешту

Лідер "Об"єднаного цивільного фронту" Гарі Каспаров увечері в суботу був засуджений до п"яти діб арешту.

Каспаров визнаний винним в порушенні встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходу або пікетування (стаття 20.2 Кодексу про адміністративні правопорушення) і в непокорі законній вимозі співробітника міліції (стаття 19.3 КОАП).

За словами керівника прес-служби Мосміськсуда Анни Усачевої, Каспаров був узятий під варту в залі світового суду 382 ділянки. "Термін арешту Каспарова вираховується з моменту затримання", - пояснила вона.

За останніми даними, з Міщанського суду Каспарова відвезли в ГУВС Москви на Петровці,38, де вирішуватиметься питання, де і як він буде відбувати покарання.

Адвокат Каспарова Юрій Кастанов заявив, що вважає рішення суду незаконним, оскільки суддя ухвалював рішення на основі доказів, зібраних неправомірним шляхом, що є порушенням Конституції і адміністративного кодексу. Захисник підкреслив, що всі докази засновані на "фальсифікованих рапортах співробітників міліції", повідомляє інтернет-видання "Каспаров.ru".

Тим часом правозахисник Лев Пономарев і близько 30 прихильників "Іншої Росії", затриманих на "Марші незгодних", отримали повістку до суду на 26 листопада. Вони також звинувачуються у в порушенні порядку організації мітингу, повідомляє радіостанції "Эхо Москвы".

Зараз ви читаєте новину «Каспаров отримав п"ять діб арешту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі