субота, 26 січня 2008 13:01

Картину Пікассо з Бразільського музею вкрали для колекціонера з Саудівської Аравії

Полотна Пабло Пікассо і Кандідо Портінарі, вкрадені в грудні 2007 року з Музею мистецтв в Сан-Паулу, призначалися для колекціонера з Саудівської Аравії, повідомляє AP.

Про це в п"ятницю заявив один з підозрюваних, затриманих у справі про крадіжку з музею. Саме у квартирі цієї людини 8 січня 2008 років були знайдені картини, зниклі з музею. Полотна були підготовлені для транспортування, повідомили в п"ятницю увечері представники правоохоронних органів Бразилії, причетні до розслідування крадіжки.

Дві картини - "Портрет Сюзани Блох" Пікассо, вартістю в 50 мільйонів доларів, і "Складальника кави" Портінарі, що оцінюється в 5-6 мільйонів, - були винесені грабіжниками з Музею мистецтв в Сан-Паулу рано вранці 20 грудня. Полотна висіли в різних залах музею, проте злочинці узяли саме ці дві картини, що, на думку поліції, свідчило про замовлений характер пограбування.

8 січня поліція Бразилії заявила, що полотна знайдені, а за підозрою в причетності до крадіжки затримано дві люди. Ніякі інші подробиці тоді не повідомлялися, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Картину Пікассо з Бразільського музею вкрали для колекціонера з Саудівської Аравії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі