четвер, 06 травня 2010 16:30

Картину да Вінчі вартістю $100 млн продали за $22 тисячі

Картину да Вінчі вартістю $100 млн продали за $22 тисячі

Картина, яку продали в 1998 році на аукціоні Christie's всього за $21 850 як роботу невідомих німецьких майстрів 19-го століття, виявилася невідомою досі картиною Леонардо да Вінчі під назвою La Bella Principessa ("Прекрасна принцеса"). Її вартість оцінюється в $100 млн.

Таке відкриття зробив британський учений з Оксфордського університету Мартін Кемп. Ймовірно на картині зображена Біанка Сфорца, дочка герцога Міланського.

Адвокати Джин Марчіг, яка володіла картиною до 1998 року, вже підготували заяву до суду про те, що співробітники аукціону знехтували своїми обов'язками і повинні виплатити відповідну компенсацію.

Але в Christie's заявили, що вони "не згодні з цими заявами і вважають подібні звинувачення незаслуженими". Більшість експертів підтримують аукціоністів, вважаючи, що картина не може належати перу Леонардо: художник ніколи не працював на пергаменті, і відбиток пальця дуже розмазаний. Один експерт навіть сказав, що полотно "кричить про підробку, зроблену в 20-му столітті".

Проте, зараз картина виставляється в шведському центрі зборів саме як полотно да Вінчі.

Газета.RU

Зараз ви читаєте новину «Картину да Вінчі вартістю $100 млн продали за $22 тисячі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі