вівторок, 04 березня 2008 14:14

Картина іранського художника вперше продана на аукціоні за $1 мільйон

Живописець Фархад Моширі став першим близькосхідним художником, чий твір був проданий на аукціоні за мільйон доларів. Картина Моширі "Любов" продана на перших в історії торгах будинку Bonhams в Дубаї за 1,048 млн, передає Bloomberg.

Bonhams вдалося заробити більше 13 млн доларів, що удвічі перевищує попередню вартість представлених на аукціоні робіт - 6 млн доларів. Торговому дому вдалося продати 94% лотів. Іранські художники домінували на аукціоні. Так другий за цыною лот, картина Шарля Зендеруді, пішла з молотка за 504 тисячі доларів (включаючи комісійні).

Робота Гульджі "Гравець в поло", продана за 336 тисяч доларів, що в чотири рази перевищує її попередню вартість, побила ціновий рекорд для пакистанських художників. Картина індійського художника Френсіса Ньютона Сузи пішла з молотка за 456 тисяч доларів, а полотно іранця Парвіза Танаволі "Поет і птах" продана за 480 тисяч доларів.

"Аукціон перевершив навіть найоптимістичніші очікування, - заявив глава європейського і близькосхідного відділів аукціонного будинку Bonhams Меттью Джерлінг. - Дубаї - це відмінне місце для ведення бізнесу. Ми маємо намір тут залишитися".

Торги Bonhams послідували за двома аукціонами Christie"s в Дубаї, що проводилися там останні два роки. Торговому дому Sotheby"s ще належить провести близькосхідні торги. Дубаї, де в березні пройде другий ярмарок мистецтва, став регіональним центром торгівлі витворами мистецтва і місцем розташування близькосхідних представництв Christie"s і Bonhams, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Картина іранського художника вперше продана на аукціоні за $1 мільйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі