середа, 30 січня 2008 09:32

Карикатури на пророка Мухаммеда віддадуть у данську бібліотеку

Карикатури на пророка Мухаммеда зберігатимуться в данській бібліотеці, пише The Guardian 30 січня. Керівництво Королівської бібліотеки в Копенгагені визнало, що карикатури мають історичну цінність.

Як повідомили представники бібліотеки журналістам видання, переговори з авторами 12 карикатур просунулися достатньо далеко. Велику частину карикатур бібліотека отримає безкоштовно, придбати за гроші доведеться тільки ті роботи, які встигли купити приватні колекціонери.

З метою кращого збереження, роботи знаходитимуться в закритому сховищі бібліотеки. Відвідувачі, яким знадобиться ознайомитися з ними в дослідницьких цілях, матимуть пред"явити відповідний лист від свого наукового керівника.

Нагадаємо, що карикатури вперше були опубліковані 2005 року данською газетою Jyllands-Posten. Пізніше їх передрукували ще кілька європейських видань, що викликало акції протесту з боку мусульман. У заворушеннях 2006 року загинули понад сто людей. Після публікації чергової карикатури в серпні 2007 року представники організації "Аль-Каїда" пообіцяли сто тисяч доларів за вбивство автора, повідомляє .Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Карикатури на пророка Мухаммеда віддадуть у данську бібліотеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі