субота, 26 грудня 2015 14:41

Карикатури на донецьких бойовиків покажуть у Берліні

Карикатури на донецьких бойовиків покажуть у Берліні
Виставка Ізоляції у Парижі

Виставку "Культура і конфлікт: ІЗОЛЯЦІЯ у вигнанні" відкриють 18 січня у Берліні. Експозиція розповість про культуру у вихорі війни на Сході, де бойовики перетворили приміщення виставки сучасного мистецтва у в`язницю.

Виставка складається з відео-інтерв'ю з цивільними полоненими, що утримувались "ДНР" в приміщеннях "Ізоляції" в Донецьку, з молодими донеччанами, а також військовими, які окупували територію фонду.

Головна "фішка" виставки - інсталяція донецького художника Сергія Захарова "Картковий будинок". Це серія карикатур на ватажків самопроголошеної "Донецької народної республіки", які він розвішував вулицями окупованого Донецька. Тоді Захарова спіймали бойовики й місяць тримали у в'язниці, де його били і катували. На відкритті виставки в Берліні він розповість свою історію місцевим журналістам.

"Нам важливо показати український погляд на події на окупованих територіях. В Німеччини потужна низка проросійських ЗМІ, активно працює кремлівська пропаганда, тому важливо показати альтернативну точку зору", - каже директор з комунікації фонду "Ізоляція" Анна Мєдвєдева.

Читайте також: "Донбас істотно не відрізняється від Києва" - художник Сергій Захаров

Виставку вже показали у Парижі та Празі. За один день показу в Парижі її відвідало понад тисячу глядачів, в Празі виставка тривала місяць. Організатори кажуть, що українська діаспора активно долучалася до презентацій, допомагала збирати людей та розповсюджувати інформацію.

В Берліні виставку показуватимуть до 30 січня в штаб-квартирі правозахисної організації - фонду Генріха Бьолля.

"Виставка носитиме не стільки художній, скільки інформаційний характер. Як тільки ми отримали фінансування від консульства Німеччини у Дніпропетровську, вони одразу запропонували своє приміщення", - зазначає Мєдвєдева.

Зараз ви читаєте новину «Карикатури на донецьких бойовиків покажуть у Берліні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі