вівторок, 29 вересня 2020 22:28

Карантин не скасовує необхідність планової вакцинації - Ляшко

Карантин не скасовує необхідність планової вакцинації - Ляшко
Почати вакцинацію слід з візиту до сімейного лікаря. Фото: glavcom.ua

Під час карантину не заборонено проведення вакцинації згідно з Національним календарем щеплень. Планова імунізація, навпаки, є запорукою захисту дітей від низки небезпечних інфекцій.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

‎"Пандемія Covid-19 призвела до різкого зменшення кількості щеплень дітей, а відповідно, й до зниження їх захисту і збільшення ризиків виникнення захворювань, яким можна запобігти шляхом вакцинації. Згідно з рекомендаціями ВООЗ, будь-які переривання планової імунізації, навіть на короткий період, призведуть до підвищення ймовірності спалахів вакцинокерованих інфекцій або зростання кількості випадків захворювань", - зазначив Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антибіотики взагалі не діють на Covid-19 - лікар-інфекціоніст

Він також нагадав про алгоритм проведення щеплень. За словами головного санлікаря, розпочати вакцинацію потрібно з візиту до сімейного лікаря, під час консультації з яким можна отримати відповіді на питання, що цікавлять, - починаючи від наявності вакцини до можливих реакцій організму.

"Кожен пацієнт має право подивитись флакон з вакциною, спитати або самостійно перевірити термін її придатності. На ваше прохання медичний працівник має надати вакцину, щоб ви могли перевірити зазначені на ній термін придатності та серію. Хочу наголосити, що вакцинація - це швидко, майже безболісно і необхідно, особливо у наш непередбачуваний час", - наголосив Ляшко.

За останню добу в Україні виявили 3627 нових хворих на коронавірус. Це на 956 більше за попередню добу. Загалом, станом на ранок 29 вересня, маємо 204 932 лабораторно підтверджених випадки Covid-19. Із них 4065 - летальні. 69 пацієнтів померли за останню добу. Подолали хворобу 90 250 пацієнтів, із них за останню добу - 1797, повідомляє МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «Карантин не скасовує необхідність планової вакцинації - Ляшко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі