четвер, 31 липня 2008 09:42

Караджічу висунули звинувачення з 27 пунктів

Колишній лідер боснійських сербів Радован Караджіч вперше з"явиться сьогодні перед Гааським трибуналом. Таким чином почнеться процес, який затягнувся на тринадцять років, - весь цей час Караджічу вдавалося ховатися від міжнародного правосуддя.

Вести засідання трибуналу буде голландський суддя Альфонс Орі, якого призначили головуючим на весь час процесу. Відповідно до процедури, Караджічу перерахують пункти звинувачення. Йому зачитають спеціальний акт, який складається з 27 пунктів. Основні звинувачення - геноцид, військові злочини і злочини проти людства. На цьому сьогоднішнє засідання закінчиться.

Караджічу відведуть 30 днів на те, щоб ознайомитися із звинуваченням і визнати свою провину. Якщо цього не відбудеться, почнеться повномасштабний процес, із залученням свідків, яких у справі проходять сотні.

Колишній лідер боснійських сербів Радован Караджіч був виданий гааському трибуналу напередодні. До цього обвинувачений у військових злочинах тринадцять років ховався в Бєлграді, він змінив зовнішність і займався медициною. Зловити Караджіча вдалося минулого тижня в результаті спецоперації, подробиці якої сербські власті не розголошують.

Якщо Радована Караджіча визнають винним за всіма пунктами звинувачення, йому загрожує довічне ув"язнення.

За матеріалами: УНІАН, Эхо Москвы

Зараз ви читаєте новину «Караджічу висунули звинувачення з 27 пунктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі