четвер, 22 травня 2008 09:18

Караченцову спробують повернути мову

У Петербурзькому інституті мозку готуються до складної операції, яка допоможе відновити мову акторові Миколі Караченцову. Актор продовжує боротися з наслідками автокатастрофи 2005 року.

Лікарі введуть сильнодіючі препарати через сонну артерію, таким чином вони відразу потраплять в мозок. Проте ці ліки можуть викликати побічні ефекти. Якщо все пройде благополучно, то позитивну динаміку буде помітно протягом двох тижнів.

Миколі Петровичу і його дружині повідомили про ризик, але вони готові на нього піти.

Після операції актор проходитиме й інші процедури. Зокрема, на його мозок впливатимуть слабким електрострумом - щоб відновити нейронні зв"язки між різними ділянками кори.

Якщо все пройде успішно, не виключено, що Караченцов зможе знову вийти на сцену рідного "Ленкому" вже найближчим часом, проте навіть при найуспішнішому результаті він зможе грати не більше трьох спектаклів в місяць.

На жаль, останні три роки Микола Петрович не виходить на ленкомівські підмостки. У лютому 2005 року він потрапив в страшну автокатастрофу, отримавши важку черепно-мозкову травму.

Весь цей час актор не тільки бореться за життя, але і за повернення в професію. Зараз стан його здоров"я вже не викликає серйозних побоювань, але на власному ювілейному вечорі він був почесним глядачем, повідомляє "Комсомольская правда".

Зараз ви читаєте новину «Караченцову спробують повернути мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі